28 Kasım 2014 Cuma

PALYAÇO KOSTÜMLERİMİZ

Aile katılımı etkinlikleri kapsamında okulumuzda uyguladığımız çalışmalara bir yenisi ve çok eğlencelisi eklendi. Serpil Koç Metin Öğretmenimizin fikriyle tüm sınıflar harekete geçtik ve şu anda bir palyaço kıyafetleri sergisi açabileceğimiz nitelikte ve süper bir hızda çalışmalar tamamlandı.Velilerimiz çok ilgili,öğrencilerimiz çok yaratıcılar.

Okul öncesi eğitim önce "Mutlu etmek ve mutlu olmak bizce" bu temel düşünceden yola çıkınca da hem çocuklar hem biz yaptığımız işten keyif alıyor,okula mutlu geliyor, mutlu gidiyoruz.Hem bilgi yüklemesi yapmak, saatlerce dergi çalıştırmak gibi yanlış yollara sapmadığımız için hem de güncellenen programımızı takip ederek etkinlik, sınıf donanım ve düzenimizi uyarladığımız için mi bilmiyorum ama yeni programla birlikte bir huzur geldi sınıflarımıza.

Yazmaya daldım kıyafetleri unuttum:)

Siz de uygulamak isterseniz biz bu işi şöyle yaptık:
Velilerimizden çocuklarını mutlu etmek için onlara palyaço kıyafeti tasarımları yaptırmalarını rica ettik.Bu işi yaparken dikiş dışındaki herşeyi çocukların yapması ve planlaması gerektiğini belirttik.En önemlisi de yeni hiç bir malzeme kullanmadan eski kıyafet ve kumaşları kullanarak bu işin yapılmasının, dönüşümün çocuklara anlatılmasının bir yolu olduğunu ifade ettik.Aile çocuk etkinliklerinin  çocuklarla etkili zaman geçirme yollarından biri olduğunu belirttik,süreci onlara bıraktık.
Velilerimiz çocuklarına rehberlik ederek aşağıdaki kıyafetleri hazırlamalarını sağladılar.E tabi anne-baba yüreği işin içine girince kıyafetlere çocuk eli biraz az değmiş:) Ama sürecin sonunda çocukların yaşayacağı mutluluk paha biçilemez:)

Palyaço kıyafetlerimizi giyip bu hafta bir parti düzenleyeceğiz.Eğlencemize sizi de bekleriz :)

PALYAÇO KOSTÜMLERİMİZİN BAZILARI:
Partimizin ardından diğerlerini de ekleyeceğim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder