18 Nisan 2018 Çarşamba

ÇOCUKLAR İÇİN EN YARATICI OYUNLAR


OYUN

Çocukluk dönemi gelişim ve öğrenmelerin en hızlı olduğu dönemdir. Çocuklar bu dönemde doğru uyaranlar ve materyallerle buluşturulmalı; gelişim dönemine, ilgi ve ihtiyaçlarına uygun eğitim ortamları sunulmalıdır.Çocuk için en önemli ve etkili öğrenme yolu oyundur.

YARATICI OYUN NEDİR?

Oyun ile verilen eğitim çocuklar için hem eğlenceli olacak hem de öğrenmelerin kalıcı olmasını sağlayacaktır.Oyunlar çocukların yaş, gelişim dönemi ve özellikleri,ilgi ve ihtiyaçlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Yaratıcı oyun ; durumu, nesneyi, olayı, kurguyu, öyküyü kısacası yaşamdaki herhangi bir şeyi, kendi hayal gücünün sınırsızlığında canlandırarak oyunlaştırmasıdır.

Yaratıcı Oyunlar

ÇOCUKLAR İÇİN EN YARATICI OYUNLAR

Çocukların yaratıcılığını destekleyecek oyunları sizin için derledik:
1-Kum Oyunları: Çocukların kum ile özgün tasarımlar yaparak oynadığı oyunlardır. Çocuğun duyusal gelişimi destekler ve yaratıcılığını geliştirir.
2-Legolar: Lego parçalarının birleştirilmesi ile nesneler oluşturan çocuk hayal gücünü ve yaratıcılığını kullanarak sınırsız tasarımlar yapabilir.
3-Oyun Hamurları: Oyun hamurları çocukların küçük kas gelişimini,el göz koordinasyonunu desteklemenin yanı sıra yaratıcılıklarının gelişmesine katkı sağlar.
4-Mutfak Deneyleri: Çocukların en sevdiği alanlardan biri de mutfaktır.Biz yetişkinler için sıradan mekanlar gibi görünen bu alanlar çocuklar için adeta bir bilim ve araştırma merkezidir.Çocuklara sunulacak olan un, şeker, tuz, su gibi malzemeler sayesinde çocuğun hem duyusal gelişimine katkı sağlamış olur hem de üreteceği ve tasarlayacağı yiyecek sayesinde yaratıcılığını geliştirmiş olacaksınız.
5-Drama: Drama çocukların en sevdiği çalışmalardan biridir. Çocuklar evcilik ya da doktorculuk oynarken aslında drama çalışmalarının temelini atmakta,yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanmaktadırlar.
6-Oyuncak Tasarım Oyunları: Bir çorabı pamukla doldurup kuklaya dönüştürmek, eski lastiklerden tabure yapmak,kırık oyuncakları birleştirip yeni oyuncaklar tasarlamak yaratıcılığı geliştiren en etkili oyunlardan biridir.
7-Sokak Oyunları: Sokaktaki kaldırım taşlarından sek sek kutuları yapmak, taşlarla beş taş oyunu oynamak çocukların yaratıcılığını geliştiren oyunlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder