29 Haziran 2014 Pazar

"DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ" HAZIRLIKLARI BÖLÜM: 1

Çocuğunuzun,yeğeninizin,arkadaşlarınınızın ya da sevdiklerinizin doğum günü partisini organize ederek onları mutlu etmeye ne dersiniz?

Piyasada oldukça yaygın ve bir o kadar da maliyetli olan bu parti organizasyonlarını çok ekonomik ve eğlenceli bir şekilde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Çeşit çeşit davetiye fikirleri,günümüzde moda olan hatıra çerçeveleri,tabak ve ortam süslemeleri için sizlerle bazı fikirlerimizi paylaşacağız.

Bu yazımızda davetiye hazırlamak için gerekli çerçeveleri sizlere sunacağız:

DAVETİYE YAPIMI


1-Aşağıda yer alan davetiye şablonlarını sağ tıklayıp bilgisayarınıza kaydedin

2-Word dosyası açın ve seçtiğiniz çerçeve resmini resim ekle butonu yardımı ile dosyanıza ekleyin

3-Eknenen resmin içine metin kutusu ekleyin

4-Metin kutusuna istediğiniz metni yazın ve dilediğiniz boyutta dilediğiniz sayıda davetiyenzi yazıcınızdan çıkartın.

5-Davetiyeleriniz hazır.Güle güle kullanın:)








14 Haziran 2014 Cumartesi

ÇOCUKLAR İÇİN : ŞEKERLEMELER VE ÇİKOLATALAR

Çocuklarınızın abur cubur yemesinden hoşlanmadığınızı duyar gibiyiz:)


Peki bu çocuğa nasıl anlatılmalı? Sakın çikolata yeme hasta olursun dediğinizde muhtemelen çok fazla etkili olmayacaktır.Bu sorunu çözmek için bazı önerilerimiz var:

1-Çocuklar abur cubur sever çünkü gittikleri her markette en cazip reyon abur cubur reyonudur.Tatları da cazip olduğu için karşı koymak çok zordur.Bu nedenle markete gitmeden önce alış veriş listenizi birlikte oluşturunuz ve onun da ihtiyaçlarını belirtmesini,listeye yazılı olan ürünleri alacağınızı belirtiniz.Listeye sadece 1 tane abur-cubur yazdırabileceğini söyleyerek çok fazla tüketmesinin önüne geçebilirsiniz.
2-Çocuğunuzun yemesini istemediğiniz hiç bir ürünü siz de yemeyiniz ve ona model olunuz.
3-Abur-cubur yemesinin sakıncalarını açıkca anlatınız ve yasaklamadan kendi kararını yememek üzere yapması için destekleyiniz.
4-Evizinde ev yapımı pratik aparatifler hazırlayarak ilgisini bu yiyeceklere çekmeye çalışınız.
5-Sorun yaşadığınız her konu ile ilgili mini öykücükler oluşturarak ona anlatınız ve öykü kahramanları ile özdeşim kurmasını sağlayarak davranış değişikliği oluşturmaya çalışınız.


ŞEKERLEMELER VE ÇİKOLATALAR



   Kırmızı,mavi,pembe,mor… Ne çok renk vardı vitrinde,Tuti’nin ağzı sulanmıştı, şekerlemelerin renkleri gökkuşağı gibiydi.Her renkten bir tane almaya karar verdi,hepsini happuru huppuru yedi.Az ilerde de çikolata çeşitleri vardı,sütlü,çilekli,kakaolu çikolataları Tuti çok severdi.Dayanamadı onlardan da aldı ve annesi görmeden çikolataları da yedi bitirdi.
   Tuti annesinin sesi ile irkildi,Tuti haydi eve dönüyoruz,akşam yemeği için hazırlık yapmalıyız dedi.
   Eve geldiler annesi ile birlikte gerekli malzemeleri ayırıp,diğerlerini dolaba yerleştirdiler ve yemek yapmak için hazırlıklara başladılar.Tuti havuçları yıkadı,annesi patatesleri doğradı,bezelye taneciklerini kabuklarından birlikte çıkarttılar ve işbirliği yaparak lezzetli bir yemek hazırladılar.
   Din don,din don...Zil çaldı,gelen Tuti’nin babasıydı.Tuti babasını öperek karşıladı ve sofra hazırlıklarına babası da katıldı.Her şey hazırdı,afiyet olsun dedi babası ve akşam yemeği başladı….
Aaaa o da nesi? Tutinin tüm iştahı kaçmıştı.Hazırladıkları lezzetli yemekten bir kaşık bile yiyemiyordu.Aklına çikolatalar ve şekerlemeler geldi,ama kimseye bu hatadan bahsedemedi.Annesi ona önceden söylemişti:”Çikolata ve şekerlemeler abur cuburdur, iştahını kapatırlar,hastalıklara davetiye çıkartırlar…”
   Tuti özür dileyerek masadan kalktı,karnı ağrımaya başlamıştı.Hemen yatağına yattı.Annesi ile babası onun için endişelendiler,hemen Tuti’nin yanına geldiler.Tuti yaptığı hatayı anlattı...................................?

Öykünün devamında neler yaşanacak?
Sizce Tuti’ye ne olacak?
Öyküdeki doğru ve yanlış davranışları söyler misiniz?
Siz Tuti olsaydınız ne yemeyi tercih ederdiniz?






Written by Güldal ÖZTÜRKJ

ZIT KAVRAMLAR

M.E.B. GÜNCELLENMİŞ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMINDA YER ALAN KAVRAMLARI DESTEKLEYİCİ GÖRSEL MATERYALLER
"ZIT KAVRAMLAR"

karanlık-aydınlık

ağır-hafif

boş-dolu

gece-gündüz

hızlı-yavaş




büyük-küçük

ön-arka

sert-yumuşak

sağ-sol

sıcak-soğuk

kirli-temiz

uzak-yakın

uzun-kısa

üstünde-altında


9 Haziran 2014 Pazartesi

KENDİN YAP :)

Bazen canımız sıkılır, ya da bazen birşey üretmek isteriz.Kendi mutluluğumuz için ayırdığımız zaman dilimimiz de varsa üretim başlasın diyebiliriz:)
Sizler için saksı ya da biblo olarak kullanılabilecek bir tasarım önerimiz var;
  • Takımı bozulmuş bir cam bardak veya sert plastikten üretilmiş bir bardak ya da boş bir kavanoz
  • Kuru dal parçaları
  • Slikon tabancası
  • Dekoratif ip ya da kurdele parçası
DEKORATİF SAKSI YAPIMI:
  1. Dal parçalarımızı uzunlu kısalı ve bardağın etrafını tam tur dönebilecek miktarda parçalara ayıralım.
  2. Slikon tabancamız yardımı ile dallarımızı bardağımıza yapıştıralım
  3. Kurdele /  ip ile çalışmamızı bağlayarak estetik bir hava katalım.
İşte bu kadar...

Dilerseniz dal parçaları yerine hobi çubukları ile de aynı işlemi gerçekleştirebilir,tasarımınızı kalemlik vb. farklı kulanım amaçları ile değerlendirerek hem kendiniz kullanabilir,hem de sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Elinize sağlık :)




8 Haziran 2014 Pazar

TÜTÜ YAPALIM MI?

Kız çocukları kabarık renkli etekleri giydiklerinde öyle mutlu olurlar ki...
(Biliyoruz çünkü çocukluğumuzda dönen etek,tüllü etek tutkunuyduk :) )

Eğer bir kız çocuğunuz varsa onu mutlu etmenin en kolay ve ekonomik yollarından biri de ona kendi elleriniz ile tütü hazırlamak.Çok basit olan bu etek için gereken malzemeler:
*Renkli renkli tüller
*3 cm. eninde ve çocuğunuzun bel ölçüsü uzunluğunda lastik

Yapmanız gerekenler

  1. Lastiğinizi çocuğunuzun bel ölçüsünü alarak kesip iki ucunu birbirine dikiniz.
  2. Oluşan bu çember şeklindeki lastiğinize çocuğunuza giydirmek istediğiniz uzunluğu belirleyip bunun iki katı ölçüsünde kestiğiniz tülleri düğüm atarak yerleştiriniz.Tüllerin aralarına kurdeleler de yerleştirip farklılık yaratabilirsiniz.
İşte bu kadar :)

Tütümüz hazır...Dilerseniz karne hediyesi olarak,dilerseniz doğum günü hediyesi olarak yeğenlerinize,eşinizin dostunuzun değerli çocuklarına armağan edebilirsiniz:)

tütü yapımı

OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE SES ÇALIŞMALARI

Okul öncesi dönemde okuma yazma çalışmaları yapılmadığını neredeyse duymayan kalmamıştır ama biz yineleyelim.Okul öncesi eğitim kurumlarında "M.E.B.Okul öncesi eğitim programı" uygulanır ve bu programda belirtilen kazanımlar ve göstergeler doğrultusunda tüm zeka türleri ve gelişim özelliklerini destekleyen etkinlikler planlanarak uygulanır.
Bu etkinlik çeşitlerinden biri de "Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarıdır" okuma ve yazma eğitimi olarak kesinlikle düşünülmemesi gereken bu etkinlik çeşidinde çocukların okuma ve yazmaya hazırbulunuşluklarını arttırıcı bir alt yapı niteliğinde etkinlikler uygulanır.Genellikle oyunlaştırılmış etkinlikler ile çocuklar desteklenirken kimi zaman etkinlik değerlendirmesi olarak kimi zaman da etkinliğin kendisi olarak çalışma sayfaları kullanılır.
Bu etkinlik türü kapsamında olan ve asıl hedefi dil gelişimini desteklemek olan ses çalışmaları doğru planlanıp uygulandığında çocuklarda olumlu etkileri tartışılmaz boyuttadır.
Okul öncesi eğitim alan bir çok çocuk bu çalışmalarla desteklenen şanslı gruplardır:)

Peki evde bu çalışmaları nasıl yapabilirsiniz?

İlkokula hazırlık sürecinde yapacağınız en önemli uygulamalardan biri de ses çalışmalarıdır.Çocuklar sesleri doğru tanıdıklarında doğal olarak daha doğru konuşacaklar bunun sonucunda da çok daha kolay okuyacaklar ve yazacaklardır.

Sizlere bu konuda bir kaç öneri hazırladık:
*Çocuğunuzun yanlış telaffuzlarını anında düzeltiniz ve kesinlikle bu ona yakışıyor,o daha çocuk böyle konuşması çok sevimli oluyor vb. tehlikeli düşüncelere kapılmayınız.Yanlış öğrenmeler düzeltilmesi en zor olan şeylerdir :(
*Çocuğunuz ile ses oyunları oynayınız.(Ses telaffuz çalışmaları ile ilgili ön bilgi edininiz çünkü seslerin ifade edilişi eskisi gibi değildir.(Örneğin: R sesi eskiden "re" diye söylenirlen yeni sistemde sadece ses vurgusu yapılmaktadır)
*Nesnelerin başlangıç seslerini ifade ediniz ve aynı sesle başlayanları birlikte bulup gruplandırınız.(Örneğin: Masaya kalem,kitap,kupa vb. "K" sesi ile başlayan ve ayna,ayakkabı,armut vb. "A" sesi ile başlayanları karışık yerleştirerek bu iki farklı ses ile başlayanları gruplaması gibi)
*Söylediğiniz başlangıç sesi ile başlayan bir nesne bulma oyunu oynayınız.("S" ile başlayan birşey bulma vb.)
*Başlangıç sesleri aynı olan nesne resimleri hazırlayınız ve bu resimlerden çift çıktı alarak hafıza oyunu hazırlayınız.Kartları ters kapatıp aynı olan iki tanesini bulmaya çalışmasını sağlayınız.
Önerilerilerimiz dışında ayrıntılı fikir edinmek için çevrenizdeki sınıf öğretmenleri ile diyaloğa geçerek bu çalışmaların çeşitliği konusunda size rehberlik etmesini rica edebilir,internetten konu ile ilgili ayrıntılı tarama gerçekleştirebilirsiniz.

Aşağıda yer alan çalışmalar ile de çocuklarınızı ses çalışmaları konusunda destekleyebilirsiniz:





YAZ TATİLİNDE ÇOCUĞUNUZU İLKOKULA HAZIRLAMANIZ İÇİN ÖNERİLER

Okul öncesi eğitim döneminden ilkokula geçen çocuklar farklı bir sistemle tanıştıklarında okula uyum sorunları yaşayabilmektedir.Bu sorunlar genellikle sistem farklılığı ile ilişkili olabilmektedir.Bu farklılıklar şöyle özetlenebilir:
  1. Öğretmen değişikliği
  2. Ders saati süresi
  3. Teneffüs zamanları
  4. Sınıf içi düzen farklılıkları
  5. Eğitim içeriğinin yoğunlaşması
  6. Arkadaş değişiklikleri
  7. Yardımcı abla-teyzelerin olmaması vb...
  8. Ders notlarının olması
Sayamadığımız bu gibi farklılıklar sonucu rutinlerinin değişmesi çocuklarda bocalamaya sebep olabilmektedir.Çocuklarınızın bu değişim sürecine adaptasyonunu kolaylaştırmak için bir çok yöntem ve etkinlik uygulayabilir,onun ilkokula hazırbulunuşluğunu arttırabilirsiniz.

İlkokula hazırlanıyoruz :)

  1. Çocuğunuzu başlayacağı ilkokula yaz döneminde götürerek okulu gezdiriniz.Okulu tanımasını sağlayınız.Okul bahçesinde orada yaşayacakları güzel anılar hakkında bilgilendirerek okulu ile duygusal bir bağ kurması için destekçisi olunuz.
  2. Çocuğunuzun yanında çocuğumu A öğretmene vermek istiyorum,B öğretmen mi olmalı ki,C öğretmen de şöyleymiş gibi yorumlamalar yapmayınız.Öğretmen olgusu çocuğun gözünde seçilebilecek bir nesneye dönüşmesin ki saygısını yitirmesine sebep olmasın.
  3. Anaokulu-anasınıfı ile ilkokul sınıflarının arasındaki farkları bulma oyunu oynayarak bu farkları kendisinin tespit etmesini sağlayınız.Nedenleri hakkında konuşunuz.Örneğin:Anasınıfında sınıf ayakkabısı giyiyorduk çünkü sınıf halımız vardı ancak birinci sınıfta yerde halı ve sınıf ayakkabısı olmayacak vb.
  4. Teneffüslerin niçin yapıldığını kendisine anlatınız: Teneffüsler bizim tuvalet ihtiyaçlarımızı karşılamamız,yemeğimizi yememiz,ders öncesi kalem açma vb. hazırlıklarımızı yapmamız,arkadaşlarımızla oynamamız içindir.Vb...
  5. Çocuğunuzun gelişim dönemi özelliklerini destekleyici etkinlikler uygulayınız.
  6. Tatili fırsata çevirmesini ve okul öncesi dönemde yaptığı okuma yazmaya hazırlık aktivitelerini tekrar etmesini sağlayınız
  7. Zamanı planlayarak yaşamayı öğretiniz ve sınırsız özgürlükten onu koruyunuz.
Tatilde evde yapılabilecek çalışmalar konusunda yapacağımız paylaşımları takip edebilir,bu çalışmalarla çocuklarınızı destekleyebilirsiniz...

7 Haziran 2014 Cumartesi

ANNE-BABALAR İÇİN REHBER KİTAPLAR

Çocuğumla nasıl iletişim kurmalıyım?
Çocuğum yaşıtları ile aynı gelişim özellikleri mi gösteriyor?
Çocuğumu nasıl yetiştirmeliyim?
Çocuğuma doğru alışkanlıklar kazandırmak için neler yapmalıyım?

Bu soru listeleri uzayıp gidiyor...Aileler en değerli varlıkları çocukları için en doğrusunu yapmak,en doğrusunu seçmek için çabalıyor.Bu soruları çözebilmek çok zor.Bu nedenle değerli yazarlarımızın siz değerli aileler için hazırladıkları kitapları inceledik ve sorunlarınıza çözüm üretmenizi sağlayacak bazı kitaplar seçtik...

Anne babalar için derlediğimiz kitap önerilerinin işinize yaraması ümidiyle :)

Ayrıca sizler için hazırlanmış aile dergileri ile ilgili bağlantıları tıklayarak içerikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz:
http://www.banvit.com/cocugum-ve-ben/

http://www.colukcocuk.com.tr

ANNE BABALAR İÇİN KİTAP ÖNERİLERİ:


1. “Sesimi Duyun Benim De Sesim Var “ Doç. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu. Kök  Yayıncılık
2. “SOSAna Babalara Yardım” Lynn Clark – Çev. Gültekin Yazgan. Sunuş. Yankı  Yazgan . Evrim Psikoloji Dizisi
3. “Çalışan Anne Ve Çocuk” Prof.Dr.Binnur Yeşilyaprak . Morpa Yayınları
4İletişim Çatışmaları ve Empati” Prof.Dr.Üstün Dökmen. Sistem Yayıncılık
5. “Başa Çıkılamayan Çocuklar” Prof.Dr Füsun Akkök. Özgür Yayınları
6. “Bilişsel Süreç Yaklaşımıyla Sosyal Beceri Öğretimi” Yard. Doç. Dr. İlknur Çifci  Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu. Kök Yayıncılık
7.Dil Gelişimi ve Eğitim” Servet Bal - Nergis Güven. Epsilon Yayınevi
8. “Çocuğunuz Sizden Ne Bekliyor” Yankı Yazgan - Şule Yazgan. Kapital Kitapları Çocuk  Dizisi
9. “Ana-Baba Okulu Haluk Yavuzer. Remzi Kitabevi
10. “Mış Gibi Yaşamlar” Doğan Cüceloğlu. Remzi Kitabevi
11. “Çocuk Psikolojisi” Prof.Dr. Haluk Yavuzer. Remzi Kitabevi
12. “Çocuk Eğitimi El Kitabı” Prof.Dr.Haluk Yavuzer. Remzi Kitabevi
13. “Ana-Baba ve Çocuk” Prof.Dr.Haluk Yavuzer. Remzi Kitabevi
14 “Eğitim ve Gelişim Özellikleriyle Okul Çağı Çocuğu” Prof.Dr.Haluk Yavuzer. Remzi Kitabevi
15. “Çocuğunuzun İlk 6 Yılı” Prof.Dr.Haluk Yavuzer. Remzi Kitabevi
16. “Ergenlik Psikolojisi” Prof.Dr. Adnan Kulaksızoğlu. Remzi Kitabevi
17.. “Benliğini Arayan Çocuk” Virginia Axline, Çev: Elkin Besin.Atlas Yay. Paz.
18. “Okul Öncesi Eğitimde Güncel Konular” Editör: Prof. Dr. Ayla Oktay. MORPA Yay.İstanbul.
19. “Zihnin Araçları” Editör: Prof. Dr. Gelengül Haktanır. ANI Yay. Ankara.
20.Benimle Oynar mısın Anne 365 Eğitici Çocuk Oyunu, Pedagog Ali Çankırılı
21.Aile İçi İletişim ve Çocuk Gelişimi Tuba Erduran,Truva kitapçılık
22.Çocuk Yetiştirme Rehberi(Modern Ailelerin Başucu Kitabı)Jesper Juul,Alfa Yayıncılık 

6 Haziran 2014 Cuma

İSTEDİĞİNİZ YIL SONU BELGELERİNİ HAZIRLAMAMIZI İSTER MİSİNİZ?

Okulların kapanacağı bu hafta siz değerli eğitimcilerimiz için birşeyler yapalım istedik.Düşündük ki her öğretmen bu son hafta çeşitli belge formatları ile boğuşmakta.Yardımlaşmak istedik:)
Belirlediğiniz içerik ve çerçeveyi bize yazdığınızda sizin için bu tasarımı yapacağız.Başarı belgesi, yılın annesi,babası belgesi vb. eğitimsel içerikli konularda oluşturacağımız bu tasarımlar bizlerden sizlere yıl sonu hediyesi olacak... Talepleriniz olursa yorum bölümüne içeriğinizi yazmanız yeterli.
Aşağıdaki formatlar örnek olarak eklenmiştir.

5 Haziran 2014 Perşembe

BU GÜN GÜNLERDEN "ÇEVRE"

5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dünya_Çevre_Günü


Günümüzü çok mutlu kutladık.Doğaya bize verdikleri için teşekkür ettik ve onu korumak için yapabileceklerimiz hakkında fikir paylaşımlarında bulunduk...

Peki ya yarın? 

Yarınlar için bu gün hiç karamsar değildik.Çünkü MİNİK TEMALARIMIZIN doğaya bakış açısını, yapılabilecekler ve önlemler hakkındaki önerilerini duymak bizi ümitlendirdi.
Minik tema uygulamalarımızda bize rehber olan Manavgat Tema Temsilcimiz Sayın Şenay MALBORA ve değerli dostları ile Yağmur Kreş çocuklarının geleceğimizin "Çiçekleri,yeşillilkleri,doğası" olduğunu birlikte gördük...

http://manavgathaberi.com/side-star-hotelsde-cevre-etkinligi

Minik Tema Nedir?

Erken çocukluk dönemi insan gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir ve çocukların bu dönemdeki deneyimleri, ömür boyu sahip olacakları yaklaşımları, değer yargılarını , davranışları , alışkanlıkları , becerileri ve kimliği belirler. Dolayısıyla hayatın ilk yılları, çocuklara doğa sevgisi kazandırmak ve sürdürülebilirliğe yönelik doğru tutum ve davranışlarını beslemek için iyi bir fırsattır. Bu fırsattan yola çıkılarak geliştirilen Minik TEMA, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle 2010 yılından bu yana uygulanan Türkiye'nin en kapsamlı toprak odaklı erken çocukluk çevre eğitimi programıdır. Ayrıntılı bilgi ve uygulama içerikleri hakkında ziyaret edebilirsiniz:

http://miniktema.tema.org.tr

Minik tema uygulamalarımızdan örnekler:





4 Haziran 2014 Çarşamba

ÇOCUĞUM YEMEK YEMİYOR!

Çocuklara doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak için gösterilen çaba, dökülen dil, girilmeyen komik figür şekli... Ailelerin ortak problemlerinden biri de hiç kuşkusuz YEMEME sorunudur. Fabrikamızın bu sorunun çözümüne yönelik bazı fikirleri var: Öncelikle kendi beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçiriniz. Çocuklarınız genellikle sizlerden izler taşıdığı için kendi yeme alışkanlıklarınızı, damak tadlarınızı, seçimlerinizi gözden geçirerek yeniden düzenlemeye çalışınız. Ailenizde kahvaltı yapma alışkanlığı yoksa çocuğunuzun iştahla ve tek başına kahvaltı etmemesi normaldir. Ortak bir tablo çiziniz ve öğün aralıklarını netleştiriniz. Sizler kaçamak yapıp acıktığınızda abur cubur yiyorsanız çocuğunuzun da minik midesinin bir parça çikolata ile doyma ihtimali yüksektir:( Belirlenen öğünlerinizin menüsünü çocuğunuzla birlikte oluşturunuz. Siz de sevmeğiniz besinleri ifade edip menülere yerleştirirken sevmediğinizi ancak sağlığınızın bozulmaması için yemek zorunda olduğunuzu itiraf ediniz. Çocuğunuz da her besini sevme zorunluluğu olmadığını ancak gereklilikten dolayı yenmesinin doğru bir davranış olduğunu öğrenebilsin. Mutfakta iş bölümü yapınız ve hazırlık, sunum aşamalarında çocuğunuzun da yer almasını sağlayınız. Sunumlarınızı eğlenceli hale getiriniz. Ve size afiyetli,bol muhabbetli,sağlıklı sofralar dileriz :) 

3 Haziran 2014 Salı

TASARIM KUTUSU

Çocuklar; tıpkı birer yetişkin gibi ilgi alanlarını keşfetme, yeni birşeyler üretme hevesindedirler.Onlara sunacağınız TASARIM KUTUSU harikalar yaratma eğilimlerini destekleyecek ve bir çok gelişim alanını desteklerken boş zaman yönetimi alışkanlığı kazanmasını sağlayacaktır...
Çocuğunuz kendisine ait ve birşeyler üretmesini sağlayacak olan bu malzemeler sayesinde hem eğlenecek hem de zamanını etkili kullanmış olacaktır.

Her hangi bir bilgisayar oyunu ya da Tv programı izlemesi mi yoksa tasarımlar yaparak;hayal gücünü,estetik duygularını,dikkat ve el göz koordinasyonunu kendi çabası ile geliştirmesi mi?
Tercihinizin onun gelecekteki alışkanlıklarına yön vereceğini unutmamalı,kağıda attığı her bir çizgiye sahip çıkarak, oluşturduğu ürünü takdir ederek KENDİSİNİ DEĞERLİ VE ÖNEMLİ HİSSETMESİNİ sağlamalısınız...

Tasarım kutusu nedir?

Çocuklu her eve lazım olan,çocuğun yaş grubuna uygun olarak belirleyeceğiniz malzemelerin yer alacağı kutudur.İsterseniz hobi ürünleri satan yerlerden veya kırtasiyelerden süslü püslü bir kutu alabilir, isterseniz çocuğunuzla birlikte herhangi bir eşya kutusunu kurdele,sticker vb. malzemelerle süsleyerek daha özel hale getirebilirsiniz.


Tasarım kutumuzda neler yer almalı?

1-Kağıtlar: Beyaz ve renkli kağıtlar,fon kartonları, elişi kağıtları, simli kağıtlar,grafon kağıdı ve kağıt poşetlerden keserek derleyebileceğiniz desenli kağıtlar

2-Kalemler:Kuru kalemler,kurşun kalemler,tükenmez kalemler,gazlı kalemler

3-Boyalar:Parmak boyası,sulu boya,pastel boya 

4-Kalemtraş

5-Silgi

6-Makas

7-Oyun hamurları

8-Yapıştırıcılar

9-Makas

10-Pullar,simler,boncuklar vb.

11-Renk renk,çeşitli kalınlıklarda ipler

12-Düğmeler,kurdeleler,kapaklar vb. artık materyaller

Tasarım kutunuzu çocuğunuzun ilgisi doğrultusunda geliştirmek size kalmış :)

5 yaş grubu tasarımlarından örnekler:






DİKKAT:Kutuda yer alan, tehlike oluşturabilecek makas,boncuk vb. materyaller yetişkin denetimi ve gözetimi gerektirir.