19 Kasım 2014 Çarşamba

SİZDEN GELENLER: "SARMAL ŞEKERLEMELER"


Evimizde, sınıflarımızda eksik etmememiz gereken bir malzeme: Eva. Kullanımı çok kolay,dokusu harika.Fiyatı da eskisi gibi ulaşılmaz değil.Bu malzemeyi çocuklarınız için evinizde oluşturduğunuz Tasarım Kutularından eksik etmemenizi öneririm. ( "Tasarım Kutusu" nedir? bakınız: http://bilimfabrikasi.blogspot.com.tr/2014/06/tasarim-kutusu.html )

Aynı üniversiteden mezun olduğum öğretmen arkadaşım "Sayın Miraç Yılmaz" bu gün bana bloğum için bir hediye gönderdi.Kendisine ve öğrencilerine teşekkür ederim.3 yaş grubu öğrencileri ile çok cici bir sanat etkinliği yapmışlar. Ben bayıldım,sizlerin de beğeneceğinizden eminim :)

Sarmal Şekerlemeler:

Malzemeler:
İnce şeritler halinde kesilmiş simli,simsiz ve renk renk yapılşanlı eva
Çöp şiş (Sivri uçlu oldukları için özenle kullanılmalı ve alt kısım kesilerek kütleştirilmelidir)
Rafya ya da ip

Çocukların el-göz koordinasyonu ve ince motor becerilerini destekleyebileceğiniz bu etkinliğin uygulamalarına ait görsellerinizi sizler de yorum bölümüne fotoğraflayarak ekleyebilirsiniz.
( Çocuklarınızın  ya da öğrencilerinizin kişilik haklarını ihlal etmemek için yüzlerini teşhir edecek fotoğraflar yayınlamamanızı öneririz.)
Yapım aşamalarını fotoğrafları inceleyerek uygulayabilir, sonrasında aynı olan şekerlemeleri gruplama,şekerlemeleri sayma vb. etkinliklerle şekerlemelerinizi işlevselleştirebilirsiniz.

Bu etkinliği ev dekorasyonu için sizler de yapabilir, mutfak ya da salon renklerinize uygun olarak hazırlayacağınız şekerlemeleri vazoya yerleştirerek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Kolay gelsin:)


Evaları ince şeritler halinde kesiyoruz 

Çocukların iki şeridi üst üste koyarak sarmaları için rehberlik ediyoruz
Sivri uçlu çöp şişlerimizi yumuşak dokulu evamıza monte ettiğimizde şekerlemelerimiz hazır:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder