21 Kasım 2014 Cuma

SİZDEN GELENLER: SONBAHAR MEVSİMİ

En sevdiğim mevsimin,sonbaharın bitmesine sayılı günler kaldı.Bulunduğum iklimde kış mevsimi de sonbahar gibi geçtiği için şanslı sayılırım ancak sonbahar renklerine olan düşkünlüğüm onu 3 mevsim  yaşamak istememe sebep oluyor.4. mevsim de ilkbahar tabiki :)

Bu gün bir misafirimiz daha var bloğumuzda.Tam da tutkunu olduğum renkler içinde bir etkinlik paylaşmış bizimle. Fen & Sanat etkinliği bir arada.
Biz buna bir de müzik ekleriz aslında.Sonbahar mevsiminin seslerini dinlemeye gider, çıtırdayan kuru yapraklar üstünde yürür,zıplarız, onlarla ritim tutarız.Biz diyorum çünkü okul öncesi öğretmenleri bir şeyden çok şey çıkarır.Hele bir de Ankara Üniversitesinden mezunsalar, yaratıcılık konusunda sağlam temellere dayanırlar. (Hocalarımızın kulaklarını saygı ve minnettarlıkla çınlatıyoruz :) )

Meslektaşım Sayın Zeynep KURUKAYA'nın gönderdiği etkinlik fotoğraflarını sizinle paylaşıyor ve kendisine teşekkür ediyorum.

Uygulama: Çocuklarla birlikte dış mekanda incelemeler yapılır ve sonbahar mevsiminde doğada yaşanan değişiklikler gözlemlenir,sohbet edilir.Daha sonra kuru sonbahar yaprakları toplanır ve sınıfta bir mevsim ağacı oluşturularak sergilenir.

Uygulama: Çocukların sonbahar renklerini gözlemlemesinşin ardından bu renklerde sonbahar yaprakları oluşturmaları sağlanarak mobiller hazırlanır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder